Informace k aktuální situaci

Od zítřka platí nová koronavirová opatření, kterými se musíme řídit i my. Nechceme rušit schůzky ani ostatní akce, ale musíme teď trochu pozměnit jejich fungování.

Máme proto několik důležitých pravidel a změn, které teď musíme zavést, aby naše činnost fungovala v souladu se státem nařízeními opatřeními:

  • Neposílejte svou dceru na akci, pokud bude vykazovat některé z příznaků, nebo jste přišli do kontaktu s někým nakaženým.
  • Na schůzky ať si děti vždy nosí roušky. A prosíme o dobře padnoucí roušky! Často se totiž stává, že dětem padají.
  • Prosíme, aby děti chodily na schůzky nejdříve pět minut před jejich začátkem. Schůzky nám na sebe navazují, a jelikož jsou teď omezené počty dětí, mohlo by nás tam potom být nad povolený počet.
  • Ze stejného důvodu vás prosíme, abyste se snažili si děti vyzvedávat opravdu v čas skončení schůzky a nenechávali je tam déle (s tím teď žádné problémy nebyly, tak věříme, že to tak bude i nadále 🙂 )
  • Mandelinkám (světlušky 3.–4. třída) se posunou schůzky, budou je mít od 16.00 do 17.30. Předtím měly společnou půlhodinu s benjamínky, ale to už by nás tam bylo opravdu moc. O této plánované změně už jsme vám psali a snad s tím nikdo nemá problém, pokud ano, dejte nám vědět!
  • NEJDŮLEŽITĚJŠÍ na konec: uvnitř nás teď může být pouze deset. Snažíme se mít schůzky venku, ale nejsme si jisté, jestli to půjde vždy. Proto bychom vám vždy ve středu napsaly, zda bude schůzka uvnitř, nebo venku (podle počasí), a pokud bude uvnitř, prosíme vás o nahlašování dětí na schůzku. Potřebujeme vědět, zda se vaše dcera zúčastní, abychom tak mohly kontrolovat, že nás uvnitř nebude více jak deset. Jelikož jsme vždy dvě vedoucí, znamená to, že se schůzky může zúčastnit maximálně 8 dětí. V družinkách je bohužel dětí více, což znamená, že se možná bude moct zúčastnit jen prvních 8 nahlášených, pokud se nahlásíte až potom, bohužel to nepůjde. Moc nás tahle situace mrzí, ale nechceme pozastavovat naši činnost a bohužel nejde být za každého počasí venku. Od začátku září se nám ale snad nestalo, že by na schůzku přišlo více jak 8 dětí z družinky, proto doufáme, že nikoho nebudeme muset odmítat.

Doufáme, že se nám společně podaří dodržet všechna opatření a moc se omlouváme za všechna omezení. Pokud ale nechceme naše schůzky zase přesouvat do online prostoru (což opravdu nechceme), nic jiného nám nezbývá.

Uložit odkaz do záložek.