Středisková výprava – Bitva o Lotrdamii 11. 9.

Zdravíme vás opět do nového skautského roku!
Přinášíme vám informace o první víkendové akci, a to o střediskové hře o židli. Informace k akci jsou zvlášť pro mladší a starší členky.
Náš rod se jmenuje Malleové – bližší informace k rodu jsou níže.

Prosíme o předběžné informace, kdo se zúčastní, do pátku 27. 8. (kvůli objednání autobusů).

Úvodní dopis:

Drahé rody ze všech koutů naší krásné země Lotrdamie! V tyto těžké dny se na vás skrz své posly s důvěrou obracím o pomoc. Jak všichni víme, nedávno zemřel král Fridrich VII. a nyní si jeho syn, Fridrich VIII. Zlovolný, dělá nárok na královský trůn. A to i přesto, že v našem království se vždy rozhodovalo o králi volbou. Nemá na trůn právo! Tíživé je, že má den ode dne čím dál více stoupenců a stává se větší a větší hrozbou pro nás všechny. Říkáte si, co je na tom tak špatného a proč vám to píši zrovna já, rytíř Alexandr, kterého od začátku považuje za svého věrného stoupence? Právě proto! Právě proto vím vše, co Fridrich chystá! Shromažďuje velikou armádu, aby si mohl podmanit všechny rody Lotrdamie, které se mu odmítnou podvolit. Musíme zakročit, a to hned, jinak nás stihne všechny rychlá zkáza. Tímto dopisem vás vyzývám k urychlené přípravě na veliký boj, ke kterému se už schyluje. Doufám, že uvidím ve válce všechny rody naší země, a zahoří tak naše naděje, že Fridrich bude poražen! Síla s vámi.

Hra o Židli (Ježci, Mandelinky)

Místo setkání: 11. 9. na vlakovém nádraží v JH v 8.00
S sebou:
zásoby živin a tekutin po dobu tohoto dne (min. 1,5 l), pořádnou obuv (která zvládne projít jakýmkoliv terénem), munici (5 papírových koulí), štít (ideálně v barvě vašeho rodu – tmavě modrá/bílá a i se symbolem – viz. níže, na rozměru nezáleží, ale bojovník musí být schopen ho dotáhnout na bojiště i zpět), oblečení podle počasí reprezentující váš rod (alespoň kus barvy dle vašeho rodu – tmavě modrá, aby bylo poznat, kdo je s kým), šátek (na hry, případně na obvazování válečných zranění), 150 Kč, roušku/respirátor, negativní covid test/potvrzení o prodělání nemoci
Konec pro přeživší: 11. 9. na vlakovém nádraží v JH v 17.30

Hra o Židli (Kufloni)

Místo setkání: 11. 9. na vlakovém nádraží v JH v 8.00
S sebou:
zásoby živin a tekutin na celý den ( min. 1,5 l, k večeři něco na opečení), pořádnou obuv (která zvládne projít jakýmkoliv terénem), munici (5 papírových koulí), štít (ideálně v barvě vašeho rodu – tmavě modrá/bílá a i se symbolem – viz. níže, na rozměru nezáleží, ale bojovník musí být schopen ho dotáhnout na bojiště i zpět), oblečení podle počasí reprezentující váš rod (alespoň kus barvy dle vašeho rodu – tmavě modrá, aby bylo poznat, kdo je s kým), šátek (na hry, případně na obvazování válečných zranění), 150 Kč, věci na přenocování (spacák, karimatka, pro odvážlivce hamaka, oblíbený polštářek), hrneček, roušku/respirátor, negativní covid test/potvrzení o očkování/potvrzení o prodělání nemoci   
Konec pro přeživší: 12. 9. v Dobré Vodě v 11.15 (nutno si vyzvednout děti rodiči na autobusové zastávce)

Malleové

Rod z východu, který nejlépe rozumí přírodě v celém království, a proto vyrábí různé léčivé a posilující masti, někteří z nich umí prý i určité druhy kouzel. Ale nejsou to jenom nějací mastičkáři, když je potřeba, umí dobře bojovat. Ve znaku nesou dřevěnou hůl kříženou mečem na tmavě modrém a bílém poli.

Heslo: Moudrost láme meče!

Uložit odkaz do záložek.